Eksempel 1 på faskine fra ArcusbygHvad er en faskine?

En faskine er en effektiv måde at holde regnvandet væk ved skybrud. Faskinen opsamler på den her måde regnvand fra tage og andre flade områder. Det laves ved at grave ud, hvorefter der lægges faskineblokke og derefter bundtekstil. Bundtekstilen gør at det kun er vand og ikke snavs, som kommer i faskineblokkene. Vandet løber nu fra taget, ned i en sandfangs brønd, som benyttes til at sortere snavs fra, så det ikke løber med vandet ned i faskinen.

Hvorfor er faskine en god ide?

Der er mange fordele ved at bruge faskiner til behandling af regnvand. Den største fordel er, at vandet kommer ned til grundvandet, hvor det hører hjemme. Prøv at forestil dig din grund for mange år siden. Inden dit hus blev bygget landede al regnen på jorden og trak naturligt ned til grundvandet. Når vi bygger huse uden faskiner i dag, leder vi vandet fra taget gennem nogle rør og helst lang væk fra huset for at undgå for meget fugt omkring soklen.

En faskine er godt for miljøet. Det skyldes at regnvandet får mulighed for at løbe fra tag, nedløbsrør og ned i faskinen, for derefter at sive stille og roligt ned i grundvandet.

En anden faktor som taler for at få etableret en faskine, er de kommende store mængder regnvand. Disse kommer mange steder, specielt i denne kommende tid med vejrforandringer. Med en faskine leder man vandet væk fra huset, og ikke ned i kloaksystemet, som flere steder er presset til det yderste i forvejen.

Regnvandet giver samtidig også mere vand i floderne, søerne og åerne, som giver større fordampning, hvilket er med til at forårsage de store skybrud, som vi er begyndt at opleve mere og mere regelmæssigt. Dette kan en faskine lave om på..

Uden en faskine kan det gå ud over mængden af drikkevand

I de fleste tilfælde fører vi vandet videre ud til hovedkloakken og ud til rensningsanlægget eller direkte til recipienten. Dette forhindrer regnvandet i at komme ned til grundvandet, hvilket har en negativ effekt på mængde af drikkevand til fremtiden.

Du kan være med til at gøre en forskel

Det, at du med dit ene hus har valgt al lede regnvandet ud til kloakken og ikke ned til grundvandet med en faskine, er ikke det største problem. Tag en hvilken som helst storby, hvor en stor del af overfladen er hård belægning. Her føres mere end 90% af regnvandet til afløb. Det samme gør sig også gældende ved store industribygninger med store parkeringspladser.

Eksempel 3 på faskine fra ArcusbygEksempel 2 på faskine fra Arcusbyg

Søger du hjælp til en faskine? Få et uforpligtende tilbud.

Du er velkommen til at kontakt os, hvis du er interesseret i faskiner, så grib chancen og kontakt os idag.

    Få en pris på din opgave

    Udfyld formularen og vi vender tilbage med en pris. Det er 100% gratis og uforpligtende.